Kaj ponujamo?

 

  • Informacije o alkoholu, drogah in različnih zasvojenostih

Iščete ali želite preveriti informacije o psihoaktivnih snoveh? Se pri sebi ali drugih, srečujete z vedenjem, ki je zaskrbljujoče in meji na zasvojenost? V poplavi dostopnih informacij se lahko izgubimo in ne vemo, kako ravnati. Zato se na nas lahko obrnete s svojimi vprašanji in dilemami glede psihoaktivnih snovi ter različnih kemičnih (alkohol, droge) in nekemičnih (igre na srečo, zasloni, šport, spolnost ipd.) zasvojenosti.

  • Klepet in sproščena druženja

Če si želite popestriti dan ob druženju z ostalimi vključenimi v program ali pa zgolj poklepetati z nami, vas povabimo k sproščenemu druženju in klepetu o vsakodnevnih temah.

  • Aktivno preživljanje prostega časa

Skupaj načrtujemo, organiziramo in izvajamo različne športne aktivnosti, ustvarjalne dejavnosti, oglede kulturnih znamenitosti in drugih atrakcij, s katerimi skrbimo za naše zdravje in bogatimo naša življenja.

  • Informacije o pravicah in pomoč pri njihovem uveljavljanju

V tesnem sodelovanju s centrom za socialno delo in drugimi organizacijami ponujamo konkretne informacije in pomoč pri uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, brezplačne pravne pomoči, osebnemu stečaju, ipd.

  • Podporo in pomoč pri reševanju aktualnih stisk

Se trenutno soočate s hudo stisko? Potrebujete nasvet, usmeritve ali spodbudo za prvi korak k reševanju problema? Za vas smo tukaj, ko vam zmanjka tal pod nogami in ne veste, kako v tem trenutku naprej. V kolikor želite, vam pomagamo pri iskanju nastanitve, pri vključevanju v izobraževalne programe, pri iskanju zaposlitve ter skupaj z vami raziskati možnosti, kako zmanjšati finančno stisko. Skupaj lahko raziskujemo, kaj potrebujete in soustvarimo korake k rešitvi - lahko tudi z rednim sodelovanjem z nami ali z vključitvijo v druge, sorodne oblike pomoči v drugih programih.

  • Spodbudo za spremembo načina življenja

Zasvojenost pripelje do soočanja z najrazličnejšimi težavami in velikokrat se lahko počutimo v njih sami. Želimo si, da s tem ne bi ostajali sami in zato bi vam pri tem radi pomagali – vas spodbujali k spremembi in skupaj z vami iskali motivacijo za kreiranje bolj zadovoljujočih rešitev. Skupaj se lahko poglobimo v razumevanje, kaj se pravzaprav dogaja, poiščemo smiselne korake do zadovoljstva, ob tem pa se učimo izražati lastne želje in potrebe in kako se dobro usklajevati z drugimi. Sicer pa, bi k temu povabili še koga drugega?


Odgovore lahko skupaj poiščemo:

   z individualnim načrtovanjem, svetovanjem ali terapijo,

   s skupinskimi srečanji (skupinska podpora in pomoč): s terapevtsko skupino, skupino za mladostnike, s srečanji staršev in drugimi svojci, ipd.

 

 

 

Kontakt in dodatne informacije:
031 860 387
tina@labirint-kr.si
polona@labirint-kr.si
mateja@labirint-kr.si

Delovni čas:
PON–ČET: 8.00–16.00
PET: 8.00–14.00

Dodatne dejavnosti

 

Program Labirint deluje kot ena izmed točk za sprejem vzorcev psihoaktivnih snovi za namen testiranja v sodelovanju z Združenjem DrogArt. Testiranje je brezplačno, sprejem psihoaktivne snovi pa je anonimen. Rezultati testiranj pokažejo zasledeno substanco in njeno količino. Predviden čas prejema rezultatov je 1 teden

Izvajamo delavnice povezane z zasvojenim načinom življenja – odpiramo prostor za pogovor in razumevanje zasvojenosti z alkoholom, tobakom in drugimi psihoaktivnimi substancami in drugih nekemičnih zasvojenosti (odnosi, delo, igre na srečo, motnje hranjenja, šport, internet ter računalniške igre). Ponujamo pa tudi izobraževanja in srečanja za strokovne delavce z namenom razumevanja zasvojenosti kot enega izmed škodljivih vedenj, s katerimi posameznik rešuje svoje stiske.

Predavanja in delavnice izvajamo za najrazličnejše interesne skupine: starše oziroma svojce, podjetnike, študente, različna društva ipd.

Kontakt in dodatne informacije:
031 860 387
info@labirint-kr.si

Prevzem substance za testiranje:
PON–ČET: 10.00–14.00