Stop zasvojenosti

Na pobudo Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zlorabe drog Mestne občine Kranj (MOK) smo se v Labirintu in Katapultu odzvali povabilu k sodelovanju na preventivni akciji STOP ZASVOJENOSTI, ki je potekala 18.5.2022 v središču Kranja!

 

Dogodek se je začel s 4 km tekom, v okviru katerega se je skupina tekačev iz nekaterih kranjskih šol in predstavnikov CSD ter MOK ustavila ob različnih javnih zavodih v MOK in zbirala različna sporočila na temo zasvojenosti. Oglasili so se tudi pri nas in predali smo jim svojo misel:

 

 

Kaj zasvojenost NI:

Dovoliti si pogledati to, kar me ne osrečuje,

Priznati si, da ne zmorem sam,

Učiti se novih načinov soočanja z izzivi vsakdanjega življenja,

Biti dober do sebe, tudi ko naredim napako,

Si dati priznanje, ko mi gre dobro,

Biti sprošen, da sem takšen, kakršen sem, OK.

Zasvojenost JE priložnost, da se povežemo s samim seboj in se naučimo bolje poskrbeti zase.

 

 

Po teku je pred Mestno knjižnico Kranj sledilo uradno odprtje razstave Stop zasvojenosti. Risbe so prispevali učenke in učenci nekaterih kranjskih osnovnih šol, ki so ustvarjali na temo preventivnega delovanja na področju zasvojenosti. Dogodek se je nadaljeval na Slovenskem trgu, kjer so se na stojnicah predstavljale organizacije in inštitucije, ki v Kranju delujejo na področju zasvojenosti (Fundacija  Vincenca Drakslerja z Reintegracijskim centrom Tržič, Klub zdravljenih alkoholikov, ZD Kranj – Center za krepitev zdravja, NIJZ – območna enota Kranj)

 

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate na v spodnjem videu!